dijous, 19 de novembre del 2015

Drama

A partir de 4t de primària es fa drama. Drama en anglès vol dir teatre, i dic en anglès ja que interpretem obres en aquesta llengua. La nostra professora és la Cecilia. Aquest any l’obra va sobre la història de la Cinderella, la Ventafocs en català.
Des del meu punt de vista, drama és molt divertit i riem molt. És divertit ja que hi ha escenes on ballem “improvisadament” i surten passos molt divertits .
A mi el que més m’agrada és quan algú s’equivoca i la Cecilia ho interpreta, (ens petem de riure), sobretot quan mou el cul i fica veus molt agudes.
Per mi drama es una de les millors assignatures.



ELVIRA 19/11/15

Drama

Fem drama un dia a la setmana, i aquest dia és el dijous a les 10 del matí. És una assignatura molt divertida, i ara us explicaré amb més detalls, què fem, com ho fem…
La professora és la Cecilia i és molt bona professora. Com que som tants a la classe, fem un trimestre un grup i el segon trimestre un altre grup. Aquest any fem l’ obra de Ventafocs i és molt xula. Ah! per cert ho fem tot en anglès. Els dijous sempre assagem i la Cecilia ens corregeix, fins al dia de l’obra, que és cap a finals del segon trimestre.
A l'hora de drama podem proposar idees i si a la Cecilia li semblen bé, les apliquem. Nosaltres assagem al teatre. Ens ho passem tots molt bé. També, com que podem proposar idees tothom posa esforç i dedicació.
Aixì ho fem tot, aprenem, ens divertim, proposem, etc. Drama ens agrada a tots!




Iago 19-11-2015

dimecres, 18 de novembre del 2015

Una escola impressionant

El sistema de la nostra escola és diferent que les altres ja que sovint estudien per fer exàmens. Nosaltres estudiem per aprendre i comencem treballant amb material i després ja passem al paper. Però la nostra escola, a més de funcionar diferent, té moltes instal·lacions i un pati molt però que molt gran i xulo.
En el pati tenim moltes zones per jugar. Tenim tres camps de futbol: un de gespa natural on s’hi juguen partits de lliga del club, un camp de sorra per quan ens toca pati i un de ciment que també fa com a parada de busos. 
També tenim moltes pistes de bàsquet i quatre edificis. Dos d’ells són edificis de primària, un altre és el mateix però de la ESO i l’altre és un conjunt de coses: hi ha el menjador, el pavelló esportiu i les aules de quart d’ESO i de Batxillerat. Però el millor és el bosc i la súper granja amb unes precioses cabres i algunes gallines.
Per mi la nostra escola és genial i totes les assignatures i les instal·lacions estan perfectes.
Sergi











El pati

Al col·legi Montessori-Palau tenim 2 patis: el del migdia (1 hora) i el de la tarda (mitja hora).
A l’hora del pati normalment jugo a futbol, però hi ha vegades que no vull jugar a Futbol i quan llavors vaig al bosc i fem cabanes.
Quan anem al bosc normalment abans hem de  fer algunes feines a la Granja, els meus amics i jo fem la feina de posar pinso a les cabres.
Acabat el bosc i la Granja, toca anar a classe. Després de les 2 classes tornem al pati i aquell pati juguem a futbol o al pilla pilla.

Pau 13-10-15

Què és el joc de la banca?

En Damià m’ha presentat el joc de la banca i és la presentació que m’ha agradat més i la que he practicat més. M’agrada perquè és de la lleixa de matemàtiques i a mi m’agraden molt les mates.
El joc de la banca és per practicar les multiplicacions i com que les matemàtiques són el que més m’agrada, m’és fàcil.
Bé, a mi ja m’han presentat el joc de la banca amb una xifra, ara m’han presentat el joc de la banca amb dos xifres i ara l’estic practicant i costa una mica més.
En Damià ho ha presentat molt bé i ho he entès tot.
Joan V 18-11-2015
Joc de la banca


dilluns, 16 de novembre del 2015

Observació del bolet

El dia 16.10.15 a la classe de 4t, 5è i 6è D vàrem estar observant les espores d’un bolet del nostre bosc.
A primera hora del matí la tutora ens va ensenyar a utilitzar el microscopi i després com és la vida dels bolets. Durant tot el matí els nens podien anar a observar les espores, però a l’àrea d’experiments només podien haver-hi 3 persones, llavors havíem de fer grups de 3 per anar a observar.
Va ser una gran experiència que podria repetir-se, però el que és segur és que és molt xula i entretinguda.  

Damià  24-10-15
Microscopi per observar espores

Les Aquarel·les

Ara us explicaré com es treballen les aquarel·les, com m’ho van presentar i moltes coses més. Per començar hi ha dos tipus de aquarel·les: una que és més sòlida i després hi ha un altre tipus que és més líquida.
A mi m’ho va presentar la meva tutora la Raquel i ens ho va presentar a en Vladimir, a en Romà, a la Elvira i a mi mateix. La tècnica és la següent: ens va demostrar que amb aigua el color es reparteix més, però sense aigua es queda com més acumulat i és com pasta. També ens va ensenyar uns llapis que eren més forts que els altres, ens ho va ensenyar perquè abans de pintar amb pintura ho féssim amb llapis, es treballa agafant una revista i copiant el dibuix.
I aquest treball és molt recomanable i també és divertit de fer .


Ferran     28-10-15